Tagi

, , , ,

Pasta jajeczna lub sałatka jajeczna (czy też jak to inaczej nazwać) chodziła za R. od jakiegoś już czasu. Banalnie prosty przepis, który potrafi dać naprawdę dużo radości. :) Ponieważ Sylwester mocno nas zmęczył, to kanapki z ugotowanym na twardo i drobno pokrojonym jajkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i majonezem były idealną „bombą energetyczną” na leniwy poranek (i zdecydowanie nie dietetyczną, ale kto by się tym przejmował?). R. lubi wszystko mocno przyprawić, więc bez soli i pieprzu nie mogło się obejść. :) Do tego bagietka z masełkiem i gorąca herbata – żyć nie umierać! Oto się nazywa rozpocząć Nowy Rok z jajem. :D

Przyznam, że przygotowanie całości ułatwiły dwa niezwykle przydatne w kuchni sprzęty: maszynka do gotowania jajek i krajalnica do jajek. :) Bez maszynki do gotowania jajek nie wyobrażam sobie w tej chwili życia, natomiast krajalnica pojawiła się u nas niedawno i trzeba było ją wypróbować. :)

Reklamy